На 4 декември, 2022 г. във Варна се проведе X–ят кулинарен фестивал „Да споделим Никулден“. За първи път домакин на събитието беше Гранд мол – Варна. Във фестивала взеха участие студенти  от Колеж по туризъм – Варна и от Колеж по туризъм – Бургас, ученици от професионалните гимназии по туризъм във Варна и Добрич, както и от гимназиите в Провадия, Долни чифлик, Синдел, Игнатиево. В отделна категория се състезаваха професионалистите от Холдинг „Св. Св. Константин и Елена“, КК „Албена“, Грифид хотели, „Старият чинар“ и др.

Поздравления към участниците във фестивала поднесоха кметът на Варна, г-н Иван Портних, областният управител, г-н Коста Базитов и проф. д-р Стоян Маринов, съпредседател на Варненска туристическа камара. Събитието се организира от Варненска туристическа камара, като приходите от продажбата на кулинарните специалитети отиват като дарение за Дом за стари хора „Гергана“.

Отборът на Колеж по туризъм – Варна беше в състав:

Веселина Косева и Златин Владимиров от трети курс, Вяра Марчева и Христо Панчев от втори курс, задочно обучение, Милена Василева и Атанас Атанасов от първи курс, всички от специалност Мениджмънт на хотели и ресторанти.

Състезанието беше много оспорвано, но журито с председател г-н Желязко Каракашев оцени уменията на колежаните и взехме цели четири награди:

I -во място в категория предястия, I-во място в категория основни ястия, I-во място в категория десерти и Голямата награда на журналистите. Отборът получи и две предметни награди – уреди за кабинета по барманство.

Благодарим на нашия отбор за достойното представяне, както и за креативността, инициативността и трудолюбието!