На 14.10.2021 г. студентите от първи курс проведоха уводната си учебна практика в курорт „Св. Св. Константин и Елена“. По традиция по време на учебната практика срещаме първокурсниците с партньори от туристическия бизнес. Колеж по туризъм – Варна има дългогодишно партньорство със „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД. Те бяха наши любезни домакини и сега. Благодарение на перфектната организация, създадена от г-жа В. Проданова, мениджър „Човешки ресурси“, студентите разгледаха три от обектите на холдинга – Хотел „Астор Гардън“, хотел „Приморски“ и Aquahouse Termal&Beach.
Колежаните имаха среща с представители на ръководството на трите обекта, на която бяха запознати с възможностите за работа както по време на летния им стаж, така и за постоянна работа в бъдеще. Хотелите на холдинга са пример за добри практики в туризма и младите хора има какво да научат от професионалистите в сферата на хотелиерството и ресторантьорството. Г-н Емре Кириш, мениджър на хотел „Астор Гардън“ увери студентите, че са винаги добре дошли за работа в обектите на холдинга с възможност за израстване в кариерата.
Ръководството на Колеж по туризъм – Варна ще продължава сътрудничеството си с туристическия бизнес, водейки се от разбирането, че само така могат да бъдат подготвени успешни и пълноценни кадри за туристическата индустрия.